Tradițional, în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Lucrătorului medical și a farmacistului. La 12 iunie curent, în contextul apropiat sărbătorii, s-a desfășurat un eveniment dedicat tuturor lucrătorilor medicali și farmaciști din raionul Soorca, unde au răsunat cuvinte alese pentru cei care stau la straja sănătății noastre. 
Prezent la sărbătoare, Președintele raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean a vorbit despre importanța medicilor în societate și despre efortul depus de aceștia, adresând totodată un mesaj de felicitare tuturor lucrătorilor medicali din instituțiile medicale publice și farmaciștilor din raion. 
În semn de apreciere și activitate prodigioasă dl Ghenadie Muntean a înmânat peste 60 de diplome și flori pentru cei care aduc bucurie în fiecare casă, care dăruiesc o rază de speranță.
Către colegi s-au adresat șeful IMSP „Spitalul raional Soroca” dna Angela Rusnac și șeful IMSP „Centrul de Sănătate Soroca” dna Liudmila Ciobanu cu cuvinte de mulțumire și susținere pentru toţi cei care şi-au asumat misiunea și responsabilitatea de a sluji cu devotament și credință acestei umane și frumoase profesii.