Căutare în site

Ziua Victoriei și Comemorării Eroilor Căzuţi pe câmpul de luptă în cel de-al II Război Mondial
 
Ziua de 9 mai este o zi semnificativă în istoria omenirii. Au trecut 74 ani de cînd s-a terminat cel de-al II Război Mondial și de când cinstim cu toții eroismul manifestat în luptă a celor care cu prețul vieții ne-au dăruit cele mai mari valori Pacea și Libertatea.
În această dimineață de 9 Mai cetățenii municipiului și raionului Soroca de la mic la mare au comemorat victimele celui de-al doilea Război Mondial. Alături de ei cu flori și gînduri de recunoștință au mers președintele raionului Soroca – dl Ghenadie Muntean, vicepreședinții raionului - dl Vladimir Nicuța și dl Iurie Todirean, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dna Pilipețcaia Alla, Preasfinţitul Părinte Ioan, Episcop de Soroca, protoiereul mitrofor Nicolae Craveț, veterani de război, funcționari publici, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, profesori și elevi. Printre cei mai importanți cetățeni care au onorat cu prezența publicul au fost puținii veterani celui de-al doilea Război Mondial rămași în viață.
Manifestația a început cu un minut de reculegere în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă, însoțit de salva de salut executată de angajații inspectoratului de poliție. Evenimentul a continuat cu cântece, poezii și s-a încheiat cu depunere de flori.