Căutare în site

Sesiune informativă pentru APL


Pe 22 noiembrie, curent , reprezentanții administrației publice locale de ambele niveluri .
Mai Mult

Gala Laureaților Fotbalului Sorocean 2017


Evenimentul a coincis și cu marcarea a 10 ani de activitate a Asociației de Fotbal din raionul Soroca.
Mai Mult

Ziua Pedagogului la Soroca


Tradițional, la 5 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Profesorului. Cu acest prilej și la Soroca a fost organizată o festivitate.
Mai Mult

Sărbătoare frumoasă în com. Vasilcău


Ieri,30 noiembrie,2017 a vut loc darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău
Mai mult
La  26 noiembrie Consiliul raional Soroca a organizat o  Masă rotundă cu genericul ,,Cetatea Soroca – trecut, prezent și viitor”, la care au participat: dl Ghenadie Muntean, Preşedintele raionului, dl Vladimir Nicuţă, dl Iurii Todirean – vicepreşedinţii raionului, colaboratori ai Consiliului raional, dna Stela Babici, administrator a  Centrului de Resurse pentru Tineret „Dacia” şi reprezentanţii Consiliului raional al Tineretului. 
În cadrul discuţiilor toţi participanţii şi-au expus opiniile pe marginea desfăşurării de către  Centrul de Resurse pentru Tineret a evenimentului Halloween Party, care s-a desfăşurat în incinta şi preajma Cetăţii Soroca. Tot atunci a fost dat startul “Decadei Tineretului”, care se desfăşoară mai mulţi ani cu participarea activă a tineretului din raion.
Din mai multe publicaţii în mass-media şi reţelelor de socializare aceste evenimente au trezit mai multe reacţii şi discuţii pro şi contra.
Tinerii participanţi la dezbateri şi-au manifestat dezamăgirea şi pasivitatea, considerând că la moment sunt puţine locuri unde tinerii ar putea să se distreze şi să comunice între ei, fiindcă majoritatea tinerilor din societate, deseori abuzează de posibilităţile și facilitățile internetului, riscând să degradeze atât intelectual, cât şi moral.
Dl Ghenadie Muntean, Preşedintele raionului a încurajat tinerii spre o conlucrare în desfăşurarea următoarelor evenimente şi a propus ca ele să fie bine gândite şi organizate în cadrul unor comitete organizatorice comune, întru evitarea neclarităţilor ulterioare.