Căutare în site

     Săptămâna precedentă delegația raionului Soroca, condusă de Președintele raionului Soroca, dl Ghenadie Muntean, împreună cu delegația din Georgia au participat la evenimentul ,,Zilele Solidarității Europene 2018,, desfăşurat în regiunea Bausca, Letonia.
     Scopul evenimentului a fost de a face schimb de experiență și oferirea posibilității autorităților locale și regionale să interacționeze și să se dezvolte ca potențiali parteneri a UE.
      În cadrul ședințelor de lucru a fost prezentat raionul Soroca, Republica Moldova, regiunea  Bausca, Letonia, regiunea Chashuri, Georgia. S-au desfășurat ateliere de lucru în domeniile administrație publică, asistență socială, educație, cultură, agricultură cu participarea societății civile în soluționarea problemelor administrației publice.  Prezenţii au avut ocazia să facă cunoștință cu unele servicii sociale prestate și elemente ce țin de sistemul protecției sociale din Letonia, să identifice mai multe elemente comune, cum ar fi serviciul social pentru persoanele singuratice în etate, serviciul susținerii familiilor cu copii în situație de risc, prestații sociale.
   A creat mari impresii vizita  orășelului copiilor compus din 12 case construite cu suportul Danemarcii, unde se educă copii rămași fără îngrijire părintească în familii de asistenți parentali şi vizita instituțiilor de cultură, dar și de învățământ extrașcolar (școala de arte plastice, școala de muzică, centru de creație pentru copii) din or. Bausca. 
    S-a constatat că în Letonia se lucrează cu dăruire de sine în toate domeniile, conform programelor în fiecare domeniu foarte bine gîndite. Se fac investiții mari, care ulterior nu doar se răscumpără, dar își produc și efectul pozitiv. Letonienii au o gîndire algoritmică în soluționarea problemelor existente. 
     Președintele raionului Soroca, dl Ghenadie Munteana avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Moldovei în Letonia, dl Eugen Revenco. Discuția a fost constructivă și importantă pentru dezvoltarea cooperării, identificarea partenerilor și implementarea de noi proiecte.
      Delegația raionului Soroca a avut onoarea să participe şi la evenimentele dedicate a celei 100 aniversări de independenţă a Letoniei,  care s-a sărbătorit cu o paradă militară şi petreceri, concerte, expoziţii şi alte evenimente în întreaga ţară.