Căutare în site

 Conferința anuală a pedagogilor din raionul Soroca, cu genericul „Împreună pentru educație de calitate”
        La data de 12 septembrie 2018, a avut loc Conferința pedagogică cu genericul: „Împreună pentru o educație de calitate“. La acest eveniment au fost prezenți:  Monica Babuc, ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării;  Ghenadie Muntean, preşedintele Consiliului Raional Soroca;  Vladimir Ceban, șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat; Vladimir Nicuţa, vicepreşedintele Consiliului Raional Soroca; Angela Muşenco, şef-adjunct Direcţia Învăţământ Soroca; Ghenadie Donos, președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei; Nadejda Seredovschi, preşedintele Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei din raional Soroca; managerii instituţiilor de învăţământ, cadre didactice, părinţi, primari, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, consilieri raionali, elevi.
       În cadrul conferinței s-a efectuat o analiză a calității sistemului din perspectiva cadrelor didactice, a părinților, elevilor, autorităților publice. Au fost prezentate rezultatele dezbaterilor din cadrul atelierelor de lucru, care au fost organizate la finele lunii august pe probleme ce ţin de debirocratizarea muncii pedagogului, crearea condiţiilor sanitaro igienice în instituţiile de învăţământ, rolul părinţilor în contextul reformelor, orientarea profesională  şi ghidarea în carieră a elevilor.
       La acest eveniment au fost premiate 12 instituții de învățământ învingătoare  în concursul  raional ”Cea mai pregătită instituție pentru noul an de studii ”.
       Pentru participanții la Conferință au fost prezentate modele de uniforme școlare utilizate de către elevii din instituțiile de învățământ din raionul Soroca și s-a organizat o expoziție de lucrări și compoziții de toamnă realizate în instituțiile de educație timpurie din raionul Soroca. 

Consiliul Raional Soroca

str.Ștefan cel Mare, 5/ or.Soroca, MD-3000 / Republica Moldoca  Tel.+ (373) 230 2-26-50, Fax. + (373) 230 2-20-98, Email:crsoroca@gmail.com,
Program de lucru 08:00 - 17:00