Căutare în site

Festivalul Mărțișor 2019S-A ÎNCHEIAT CEA DE A 53 A EDIȚIE A FESTIVALULUI MĂRȚIȘOR 2019

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

Sărbătoare frumoasă în com. Vasilcău


Ieri,30 noiembrie,2017 a vut loc darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău
Mai mult
Ziua Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei.

9 mai- Ziua Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei are o importanţă enormă. Faptele de eroism, sacrificiile şi curajul participanţilor la război au fost decisive pentru obţinerea Victoriei, iar numeroasele vieți omenești căzute pe cîmpul de luptă nu ne pot lăsa indiferenţi nici astăzi, făcându-ne să conştientizăm atît consecinţele devastatoare ale conflagraţiei mondiale, cît şi necesitatea conjugării eforturilor pentru evitarea unor asemenea conflicte pe viitor.

Astăzi, 9 mai 2018, cu ocazia marcării a 73 ani de la încheierea celui de al II – lea război mondial, soldat cu victoria aliaților asupra regimului nazist, s-a desfășurat marșul solemn de comemorare a victimelor căzute pe câmpul de luptă, dar și de onorare a veteranilor şi eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei. La acest eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului raional și municipal, reprezentantul Oficiului Cancelariei de Stat, veterani de război, serviciile desconcentrate, cât și locuitori ai raionului. 
Un sobor de Preoți a început cu o slujbă de pomenire a celor căzuți pe cimpul de luptă.În luare sa de cuvînt, Preşedintele raionului Soroca a mulţumit veteranilor de război, care au depus toate eforturile pentru a asigura un viitor liniştit şi paşnic pentru noi şi generațiile viitoare, celor care au luptat pe liniile frontului întru fericirea noastră. Demnitatea, patriotismul şi voinţa Dumneavoastră constituie pentru noi un exemplu demn de urmat.
Manifestația a început cu un minut de reculegere în memoria celor căzuți pe câmpul de luptă, însoțit de salva de salut executată de angajații inspectoratului de poliție. Evenimentul a continuat cu cîntece , poiezii și s-a încheiat cu depunere de flori.