Căutare în site

Ieri, 30 noiembrie , 2017 în mun. Edineț s-a desfășurat Forumul Economic Regional Nord, la care au participat și agenți economici ,împreună cu reprezentanți ai administrației publice locale din raionul Soroca.
Evenimentul a fost organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova și a Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) , avînd drept scop de a crea o platformă dedicată dezvoltării mediului de afaceri și potențialului investițional în regiunea nord, în susținerea antreprenoriatului și investițiilor, promovării instrumentelor de finanțare și suport oferite întreprinderilor de către instituțiile publice și proiectele de dezvoltare. De asemenea, activitatea a fost axat pe sporirea interacțiunii dintre autoritățile publice locale cu agenții economici din regiune. 
Spre final, organizatorii și partenerii evenimentului au discutat cu invitații problemele cu care se confruntă investitorii și antreprenorii din regiune, inclusiv în raport cu administrația publică și identificat posibile soluții pentru ameliorarea acestora.
Evenimentul s-a încheiat cu o vizită în Parcul Industrial Edineț, unde au avut posibilitatea să vadă pe viu o fabrică de producere a sucului, după care în cadrul atelierului de lucru s-au familiarizat cu modele de parteneriat între autorități și mediul de afaceri.