Căutare în site

    A devenit deja o tradiţie frumoasă ca la 5 octombrie să celebrăm în fiece an Ziua  Lucrătorilor din Învățământ, sărbătoare dedicată celor care  au  menirea nobilă de a modela mica fărâmă de om, - copilul.  Sarbătoarea organizată la Palatul de Cultură din Soroca a întrunit cadre didactice, elevi, părinţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, consilieri raionali.  
Prezent la eveniment Domnul Ghenadie Muntean, Preşedintele Raionului a menţionat: “Avem cu toții conștiința faptului că educaţia reprezintă  o prioritate raională. Purtăm un profund respect  pedagogilor, care au imensa  responsabilitate de a forma și de a educa viitorul acestei ţări”.
În cadrul sărbătorii mai mulţi dascăli s-au învrednicit de premii şi diplome din partea autorităţilor centrale şi locale. În premieră de către Consiliul Raional Soroca au fost menţionate familiile în care și soția, și soțul sunt pedagogi. De premii în valoare de 1000 de lei s-au învrednicit 32 familii de profesori din raion, cu stagiu de cel puţin 20 ani în domeniu. Au  fost decernați cu diplomele Preşedintelui Raionului Soroca şi premii a câte 500 de lei cadrele didactice a căror discipoli au înregistrat performanţe la olimpiadele şi concursurile şcolare.
De asemenea au fost anunţate totalurile concursului „Şcoala Anului”. Au fost desemnate învingătoare la capitolul calitatea serviciilor educaţionale două instituţii de învăţământ: IP LT „P. Rareş” şi gimnaziul Slobozia Cremene. În conformitate cu prevederile regulamentului acestea au obţinut premii a câte 50 mii lei pentru îmbunătăţirea bazei didactico metodice.