Căutare în site

Iarmarocul „Produs de Soroca” și Festivalul „Victor Postolachi” (2019)

Iarmarocului „Produs de Soroca” și Festivalului „Victor Postolachi”.

Mai Mult

Înfrățirea raionului Soroca cu județul Bacău

Evenimentul a avut loc în Sala de Protocol a Consiliului Raional Soroca.

 Pedagogul anului
Finala Concursului
,,Pedagogul Anului"
Mai Mult

 Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Mărului bate la ușă

La data de 15.09.2019 va avea loc Festivalul Mărului ediția a IX-a

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 54 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 98 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 413, inclusiv: 194 de importanță natională, 219 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2019                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
-  Agendă evenimente                                      - Turism religios 
Activități culturale 2018         

La 26 mai curent în Piața Libertății a fost forfotă mare, a avut loc Iarmarocul “Produs de Soroca” ediția a II-a şi Festivalul Naţional de muzică populară ,,Victor Postolachi”, ediția a VI-a.
La deschiderea evenimentului au fost prezenți oaspeți din țară, cât și de peste hotarele țării care au venit cu un cuvânt de salut în adresa tuturor celor prezenți.
În cadrul Iarmarocului “Produs de Soroca” cca 60 de agenți economici din raionul Soroca, și-au prezentat produsele și serviciile din regiune, cum ar fi: produse vestimentare, fructe, mezeluri,  produse de panificație, lactate, dulciuri, ulei, miere de albini, articole ale meșterilor populari, etc. 
Consiliul raional Soroca organizează al doilea an consecutiv Iarmarocul „Produs de Soroca”, care are drept scop de a face mai cunoscute mărfurile  autohtone, dar și serviciile acordate, prin promovarea agenților economici și a meșterilor populari din raionul Soroca.
Reamintim că, concomitent cu Iarmarocul, a avut loc și Festivalul Naţional de muzică populară ,,Victor Postolachi”, ediția a VI-a, unde au evoluat orchestre de muzică populară.
În cadrul evenimentului Consiliul raional Soroca a organizat o tombolă, cu premii și anume produse autohtone oferite de sponsori, parteneri și donatori. Banii adunați în urma vânzării biletelor au fost donați la două familii nevoiașe din raionul Soroca. 
Agenții economici, meșterii populari participanți la Iarmaroc, cât și orchestrele de muzică care au evoluat în cadrul festivalului au fost decernați cu Diplome pentru participare la acest eveniment.

Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019” .
REGULAMENTUL
privind modul de utilizare a mărcii turistice din raionul Soroca.