Căutare în site

Sesiune informativă pentru APL


Pe 22 noiembrie, curent , reprezentanții administrației publice locale de ambele niveluri .
Mai Mult

Gala Laureaților Fotbalului Sorocean 2017


Evenimentul a coincis și cu marcarea a 10 ani de activitate a Asociației de Fotbal din raionul Soroca.
Mai Mult

Ziua Pedagogului la Soroca


Tradițional, la 5 octombrie, este marcată Ziua Internațională a Profesorului. Cu acest prilej și la Soroca a fost organizată o festivitate.
Mai Mult

Sărbătoare frumoasă în com. Vasilcău


Ieri,30 noiembrie,2017 a vut loc darea în exploatare a blocului sanitar din Grădinița „Prichindel”, Vasilcău
Mai mult

Cultură și Turism

  Rețeaua instituțiilor de cultură este constituită din: 56 case și cămine culturale, 58 biblioteci publice, 6 școli de artă plastică și muzică, 2 muzee, activează 85 colective artistice, 4 centre de meșteșuguri populare,1 studiou muzical. Numărul total de monumente – 411, inclusiv: 189 de importanță natională, 127 de importanță locală.

-  Măsuri culturale 2018                                 -  Resursele turistice antropice
-  Regulament                                                -  Resurse turistice naturale
-  Meșteșuguri                                                -  Servicii turistice
-  Agendă evenimente                                  -  Turism religios

Vizita în raionul Soroca a Ambasadorului României 
Astăzi, 13 martie, în satul Zastînca, raionul Soroca, a avut loc evenimentul de inaugurare a grădiniței „Andrieş”, renovată în cadrul „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”.
La inaugurare au participat Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, directorul executiv al Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eşanu, preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, vicepreşedintele raionului Soroca, Vladimir Nicuţa, şeful Direcţiei Învăţămînt, Donos Ghenadie, primarul satului Zastînca, Covalciuc Pavel, personalul grădiniței, părinți și copii. 
Gradiniţa a beneficiat de lucrări de reparaţii în valoare de 950 mii lei şi anume a fost reparat acoperișul, au făcut izolaţi termic pereţii şi au fost efectuate lucrări de montare a pavajului în curtea grădiniţei. În prezent grădinița ,,Andrieş” este frecventată de 65 de copii.
Grădiniţa din s. Zastînca anterior a mai beneficiat de un grant în valoare 589,29 mii lei, inclusiv lucrări de reparatie capitale în valoare de 416 mii lei, un teren de joacă – 164 mii lei  şi dotată cu mobilier - 9290  lei.
Pînă în prezent Guvernul României a alocat peste 15000 mii lei pentru renovarea şi dotarea a 35 grădiniţe din raionul Soroca, inclusiv pentru reparaţii capitale au fost alocaţi 12462 mii lei, 15 grădiniţe au beneficiat de terenuri de joacă în valoare de 2087,339 mii lei şi 13 grădiniţe au fost dotate cu mobilier în valoare de 593,510 mii lei. Un alt evenimet la care a participat Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniță a fost ceremonia de sfinţire a Monumentului funerar al Generalului Stan Poetaş care a s-a desfăşurat în curtea Muzeului de Istorie şi Etnografie din municipiul Soroca.
Restaurarea acestuia a fost posibilă datorită lui Nicolae Bulat - Directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie mun. Soroca, avocatului Iulian Rusanovcshi - reprezentantul Asociaţiei Obşteşti ,,Cultul Eroilor”, Ministerului Apărării a RM, arhitect - Mihail Andrieş, autorităţilor administraţiei publice raionale şi municipale ş.a.
Consfinţirea memoriei marelui Generalul Stan Poetaş, eroul de la Mărăşeşti din primul Război Mondial, fost comandant al garnizoanei Soroca, căzut în lupte la Nistru, apărînd Integritatea Statului Român va fi un imbold pentru generaţia noastră şi viitoare de a-şi cunoaşte trecutul şi istoria sa. Acest eveniment promovează valorile istorico-culturale ale neamului nostru şi va înscri o pagină nouă în istoria vie a Sorocii.
Instituții preșcolare - 55
Școli primaree-grădiniță -  5
Școli primare - 8
Licee - 5
Gimnazii - 28
Școli de sport - 2

Indicatori economici, raionul Soroca, 2018

104,3 
Suprafața raionului (mii, ha)
100078
Locuitori
3637
Agenți Economici
3953,50
Salariul mediu pe raion (lei)
HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL SOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019”
.
2. Planning For Success Nam volutpat fringilla dui sed dignissim. Nam venenatis bibendum nulla ac viverra. Ut at quam lobortis nisi.
3. Review The Process Aliquam iaculis aliquet eleifend. In dapibus non libero quis bibendum. Nunc quam mauris, bibendum a.

Consiliul Raional Soroca

str.Ștefan cel Mare, 5/ or.Soroca, MD-3000 / Republica Moldoca  Tel.+ (373) 230 2-26-50, Fax. + (373) 230 2-20-98, Email:crsoroca@gmail.com,
Program de lucru 08:00 - 17:00